Razumevanje

“Razumevanje” – tako zapostavljena reč a znači toliko mnogo.

Ovo je ključna reč u svim odnosima koji postoje: porodičnim, prijateljskim, poslovnim, komšijskim,…

Ako imate razumevanje za nekoga smanjuje se verovatnoća konflikta, jer RAZUMETE zašto neko sada nema vremena da se viđa sa vama ili zašto mora da radi po ceo dan ili zašto nešto stiže/ne stiže… Naš svet se vrti oko nas, ali ne i svetovi drugih. Ako smo povezani sa nekim u određenom periodu života to znači da nam je stalo do te osobe i da je razumevanje KLJUČNO za dobar odnos.

PORODICA
Važno je da razumete zašto je vaš muž/ko god/  ušao nervozan u kuću, jer samo tako nećete imati subjektivno mišljenje: “ON mene ne razume”. Postavite pitanje da li vi njega razumete.

PRIJATELJI
Najdugotrajnija prijateljstva se ne mere time ko je koga poslednji zvao i koliko često se viđate, već time da ste uvek na raspolaganju jedni drugima makar se videli nekoliko puta godišnje. Prijatelji su ljudi koji mogu uvek da računaju jedni na druge, kod kojih nema zadnjih misli i koji vas RAZUMEJU.

POSAO
Tu delim odnose na dva sloja: kolege i šefove. Sa kolegama je jako važno da se dobro razumete, jer ste tu jedni pored drugih, kao u ratnom rovu: čuvate leđa, jurišate, osvajate nove teritorije, radujete se pobedi. Šefovi, ako su kvalitetni profesionalci i izgrađene osobe, razumeju svaki vaš uspeh/neuspeh jer su prošli kroz to u nekom trenutku svoje karijere. Ako nisu kvalitetni: tražite svoju sreću na drugom mestu, jer neće naprasno početi da vas razmeju.

RAZUMEVANJE! Divna reč i govori mnogo.  Ključ dobre komunikacije!   🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s