Jesen u mom gradu (Organizacija promocija iz PR ugla)

U neka davna vremena glavna tema sastava iz maternjeg jezika bila bi vezana za godišnja doba, pa je tako u ovo vreme bio trenutak da se piše na temu “Jesen u mom gradu/ulici”.

Zato sam i ja rešila da pišem o jeseni u mom gradu, ali iz profesionalnog ugla.

 

Došla je jesen. Sa svih strana se organizuju promocije. Kao mesta dešavanja tu su sajmovi, tržni centri, “In” klubovi i barovi, prodavnice. Međutim, kada pogledam fotografije koje se obično postave na Facebook, javi mi se samo jedno pitanje: Kome je ovo namenjeno? – Naime, na većini fotografija shvatim da su gosti zaposleni kompanije i poneki saradnik. OK, možda se radi o internoj komunikaciji, ali u ova krizna vremena teško da neko želi da izdvoji solidnu sumu novca za angažovanje agencije, zakup prostora, ketering, hostese, poklone, a da pri tom samo želi da ugosti svoje saradnike. U većini slučajeva nema medija  na “licu mesta” niti ima kasnije medijskih pominjanja određenih promocija.

ZAISTA VAŽNO, za sve koji se bave marketingom, PR-om i digitalom:
I kod promocija, kao i kod društvenih mreža, ako nema PR komunikacije, uzalud ste se trudili i trošili, tj. to što ste uradili niko nije video niti čuo!

Sada, kada je počela jesen i svi žure da upotrebe svoje budžete, još jedna promocija u nizu mnogih jesenjih – može, ali samo ako znate šta sa njom želite da postignete (edukaciju kupaca, medijski plasman, uključivanje online zajednice, stvaranje ambasadora svog brenda…). U suprotnom, biće još jedan “drink party” u moru sličnih.

 

 

 

 

 

 
Photo from the link ericonsearch.com

Advertisements

3 thoughts on “Jesen u mom gradu (Organizacija promocija iz PR ugla)

  1. Samo konstantnom i bezuslovnom edukacijom ljudi koji se, nazovi, bave marketingom u bilo kom smislu mozemo doci do toga da neko razume sta im porucujes.
    Ti si pionir u tome i zbog toga ti hvala, nama producentima ce biti lakse zbog toga 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s