Pravi primeri – dve dame

U poslednje vreme toliko smo zasuti lošim vestima da polako gubimo iz vidokruga dobre primere osoba koje se trude da nešto postignu, rade na sebi, daju svoj doprinos stvaranjem.

Ovoga puta pomenuću dve dame koje su me zaista oduševile: Vesna Surčulija (3o godina) – profesor klavira u muzičkoj školi, muzički saradnik na TV serijama, pijanistkinja, blogerka , autorka romana “Foliranja” i  Una Kozić (11 godina) – ide u osnovnu školu, peva u horu, uči klavir i napisala roman sa 10 godina: “Društvo malih veštica“. Vesnu poznajem lično i družimo se godinama, dok Unu znam posredno, tačnije poznajem njenu mamu.

Zbog čega treba pominjati ove dve mlade dame?

One RADE NA SEBI, trude se, ne razmišljaju o “nagradi” već jednostavno ulažu vreme u svoje talente.

Vesnina knjiga je izazvala pažnju svojim savremenim jezikom, uz upotrebu žargona, skrenuvši pažnju na to KOLIKO SE SVI FOLIRAMO i koliko nismo svesni u kojoj meri foliranja utiču na naše živote. U prilog tome da je knjiga dobra govori činjenica da se očekuje drugo izdanje.

Una je devojčica koja se nije hvalila time da piše knjigu, već je jednostavno sela i to uradila, a pisanje nije nimalo lako. Uz sve obaveze koje ima, našla je vremena da uradi ono što želi.  Planira da pokloni određeni broj primeraka biblioteci svoje osnovne škole i bolnici u kojoj je ležala dok je bila manja.

Njih treba pitati KAKO: kako sve stižu, da li kukaju okolo da im je teško, kako čitaoci reaguju na njihove knjige, da li su srećne – a verujem da jesu.

One su primeri, a ima ih sigurno još, samo su neprimetni u moru informacija oko nas.

Drustvo malih vestica, Una Kozic

 

 

 

Foliranja_Sajam knjiga

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s