Kako PR grešku okrenuti u svoju korist, ili slučaj serije “Downton Abbey”

Ljubitelji serija sigurno znaju za britansku “Downtown Abbey” koja je visokobudžetna, sa sjajnim kostimima sa početka XX veka, izrsnim glumcima (samo ću reći Megi Smit i već je sve jasno) i  sve podseća na staru dobru BBC tradiciju.  Čak se organizuju turistička putovanja u zamak koji služi za snimanje.

Kao i svaka serija, i ova ima snimanje promotivnih materijala, a za najavu nove sezone plasiraju se prve nove fotografije. Sve bi bilo kao i obično, da se na promotivnoj fotografiji, koju je PR tim serije postavio na društvene mreže, nije našla jedna greška. Naime, uz sav enterijer sa početka prošlog veka veoma je neobično videti na kaminu plastičnu flašicu sa vodom. 🙂 Naravno, odmah je nastao pravi mali viralni haos, oni koji su to primetili (a uvek se primeti) pisali su svašta: od toga da zaista neko nije uradio svoj posao, pa zar im je to bilo toliko teško da uoče (nekada jeste teško, jer imate rok do kada nešto mora da se plasira i detalji mogu da se previde), do toga da nađete uljeza na slici, pa sve do “meme” slika, na kojima se vide Google naočare ili kasetofon.

I taman kada sam pomislila da će na tome ostati, ekipa serije je osvanula sa svojom reakcijom:  fotografija svih  glumaca koji U RUCI DRŽE FLAŠICU VODE uz tekst: “Ako ste uživali u fotografiji, donirajte 3 funte online ili sms-om, kako biste pomogli da se obezbedi čista voda i bezbedni toaleti u najsiromašnijim društvima.” Ukratko: BRAVO! Da, smejali su im se na grešci, ali uspeli su to da preokrenu i ukažu na probleme oko kojih svi mogu da pomognu. Prava dobra britanska lekcija. 😉

twitter_downtonabbey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twitter @downtonabbey

 

wateraid

 

 

 

 

 

wateraid.org

Advertisements

2 thoughts on “Kako PR grešku okrenuti u svoju korist, ili slučaj serije “Downton Abbey”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s